gatta_gatta | ГласуваниUser RSS Feed

Причини за поява на задната хрема

Основният причинител за този проблем в ранната възраст е уголемяването на третата сливица. Повечето хора знаят, че в човешкото тяло има три сливици– две на небцето (тези, които виждаме щом отворим уста) и познатата ни като трета сливица – назофарингеалната тонзила, която е разположена в носоглътката. По време на боледуване третата сливица се възпалява и, поради разположението й, секретът, който се отделя от нея, не се стича напред към ноздрите, а надолу в гърлото. »Чети още

Какво иска да ни “каже” тялото чрез диарията?

Чрез диарията организмът се опитва по-бързо да се отърве от нежеланите микроорганизми, затова не трябва да пречим на този процес чрез вземането на лекарства за диария, които се опитват да забавят работата на стомашно-чревния тракт, а напротив - максимално да подпомогнем процеса, чрез който тялото по-бързо да изхвърли неканените “гости”.

»Чети още

8 предупредителни знака, че тялото има нужда от детоксикация

Когато механизмите на храносмилане и елиминиране на тялото се нарушат, може да възникне автоинтоксикация, при която тялото произвежда свои собствени токсини (ендотоксини). Те често се съхраняват в мастните тъкани, а когато тялото не може да се справи с високото ниво на токсини, може да изпитаме следните предупредителни знаци. Научете кои са те.
»Чети още

Как да хакнеш сенната хрема?

Хората с алергичен ринит са изключително добре информирани за заболяването си и са пробвали какво ли не, само и само по-лесно да преминат през пика на алергията, не спирайки да се надяват, че ще намерят начин да се излекуват напълно. Какво още може да се направи, за да може по-лесно да се преминe през алергичната хрема? Ето няколко съвета, които не са толкова популярни:

»Чети още

Веднъж ако имате алергичен ринит, завинаги ще го имате?

Тази констатация предполага, че сенната хрема е нещо, което винаги ще присъства в живота ви. Разберете дали това наистина е така или е поредният мит за алергичния ринит.
»Чети още

Възпалени синуси и тензионно главоболие - каква е връзката?

Въпреки че възпалението на синусите днес е често срещана диагноза, то обикновено не причинява главоболие. Истинското синусово главоболие е рядко, затова специалистите смятат, че повечето главоболия в областта на синусите са мигрени, които засягат нервите в тази деликатна област.
»Чети още

Какви са основните разлики между главоболието при синузит и мигрена?

Заради възпалението синузитът често се характеризира с жълтеникави, зеленикави и много гъсти сополи, температура и лош дух, докато тези симптоми при мигрената липсват. Научете с какво се характеризира тя.
»Чети още

Кога е пикът на поленовата алергия?

Качеството и количеството на прашеца във въздуха зависят от сезона. През пролетта той основно идва от дърветата, а през лятото най-често срещаните източници на цветен прашец са тревите и пелинът. В края на лятото и началото на есента цъфти амброзията, затова тя е и най-силният алерген през този период от годината.
»Чети още